Edukacinis užsiėmimas apie filmus

Birželio 7 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filiale vyko edukacinis užsiėmimas, kuriame dalyvavo Viekšnių Šv. Jono Krikštytojo parapijos vaikų dienos centro lankytojai, juos lydėjo pedagogės Henrita Kateivienė ir Dalia Margytė.

Bibliotekininkė Sniegina Chriščinavičienė vaikams pristatė 1799 m. birželio 6 d. gimusio rusų romantizmo poeto ir rašytojo, laikomo geriausiu rusų poetu ir modernios rusų literatūros pradininku, Aleksandro Puškino biografiją ir kūrybą.

Rašytojas parašė daug įvairaus žanro kūrinių. Dar mokydamasis Carskoje Selo licėjuje pradėjo kurti eilėraščius, vėliau poemas, balades, romantinius kūrinius, elegijas. Savo kūryboje autorius atskleidė maištingos laisvės siekiančios, nelaimingą meilę išgyvenančios asmenybės problemas. Parašė eiliuotą romaną „Eugenijus Oneginas“. A. Puškinas rašė ir vaikams. Remdamasis auklės pasakojimais sukūrė stilizuotų eiliuotų pasakų: „Pasaka apie popą ir jo tarną Baldą“, „Pasaka apie carą Sultaną“, „Pasaka apie žvejį ir žuvelę“, „Pasaka apie mirusią caraitę ir apie septynis milžinus“, „Pasaka apie auksinį gaidelį“ ir kt. Susipažinę su A. Puškino biografija ir kūryba, vaikai turėjo galimybę pamatyti pagal jo pasakas sukurtus filmukus.

Vėliau moksleiviai susipažino su naujai gautomis knygomis: „Trumpos lietuvių pasakos apie gyvūnus“, Shel Silverstein „Dovanų medis“, Vytauto Račicko „Naminukas“, Lewis Carroll „Alisa Veidrodžio karalystėje“ ir kt. Vaikams buvo pasiūlyta knygas paimti skaitymui į namus.

Bibliotekininkė papasakojo apie Viekšnių filialo dalyvavimą Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekte „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2“.

Sniegina CHRIŠČINAVIČIENĖ

Viekšnių filialo bibliotekininkė

Nuotraukos Snieginos Chriščinavičienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode